Land

Personen

Wanneer
Aantal Rentaboat sterren

Maximale huurprijs  Stuurpositie: Buiten sturen
€ 
 • ruime keuze
 • persoonlijk
 • betrouwbaar
 • laagste prijs
 • varen zonder vaarbewijs

  Als agent van de grootste verhuurmaatschappijen in Europa heeft RentaBoat het meest veelzijdige, grootste en voordeligste aanbod. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor de meest luxe schepen maar ook voor boten uit het lagere segment en voor de karakteristieke Engelse narrow boats. Het aantal vaargebieden waar u kunt huren neemt nog altijd toe.
  nieuw
  cruise over de Hongaarse rivieren en meren op een NICOLS-boot!
 • ROUTE IERLAND

  De Lough Derg Route

  Portumna Heen en terug, via Killaloe en Mountshannon Minimaal 7 overnachtingen Lough Derg is een paradijs voor hengelsporters. U kunt maar geen genoeg krijgen van het vissen en genieten op dit betoverende Ierse meer! Waterwegen: Lough Derg. Afstand: 128 km. Sluizen: 0. Vaartijd: 12 Uur.

  Belangrijke steden en dorpen langs uw vaarroute

  Portumna Portumna ligt aan de monding van de Lough Derg en is één van de aantrekkelijkste stadjes van Galway. Het is beroemd vanwege Portumna Castle, ooit bezocht door koning James I en koningin Elizabeth I van Engeland en heeft onderdak geboden aan diverse lords. Terryglass Een aantrekkelijk, gastvrij dorp waar het goed uitrusten is. Kom bij in één van de goede restaurants. In Terryglass staat ook een 6e-eeuwse kloosternederzetting waarvan nog maar een klein deel over is; het gebied is echter zeer historisch. Dromineer In de buurt van Dromineer ligt een interessante 13e-eeuwse kasteelruïne. Maak een wandeling langs de kust en ga op in de mooie landschappen aan de rivier de Shannon. Garykennedy Welkom in Garykennedy, een rustig dorp waar ooit de machtige Kennedyfamilie woonde. Bekijk het oude Kennedy Castle en vermaak u in de pubs in het centrum. U heeft vanaf hier ook toegang tot het grootste meer van Ierland, Lough Derg. Mountshannon Mountshannon is een mooi, pittoresk dorp. Het was bedoeld als modeldorp en werd in 1742 voltooid. De straten met bomenrijen en de uniforme architectuur geven dit dorp een elegantie en waardigheid die men maar zelden ziet bij plaatsen van deze omvang. Scarriff Scariff is een grote halteplaats voor boten op de rivier de Shannon. De smalle en bochtige Scariff, die door het stadje kronkelt alvorens in de Lough Derg uit te komen is toch eenvoudig te bevaren en biedt een schilderachtige, plezierige ervaring. Killaloe Killaloe en Ballina zijn twee prachtige groene dorpen die door de rivier van elkaar worden gescheiden. Neem de tijd om over de oude stenen brug te lopen en te genieten van het fantastische uitzicht over de rivier. De oude rooms-katholiek kerk is ook een bezoek waard.

  Leuke activiteiten onderweg…

  Verken Portumna Castle Een bezoekje aan het kasteel en de ommuurde tuinen werpt u direct terug naar een tijd van aristocratische weelde. Bezoek Beal Boru Bent u in Killaloe, neem dan eens een kijkje bij het aarden fort Beal Boru uit de ijzertijd, dat vernoemd is naar Hoge koning Brian Boru. Breng een bezoekje aan Holy Island Verken Mountshannons Holy Island met vijf kerken uit het jaar 1000. Ontspanning in karakteristieke dorpjes Als u over de rivier de Shannon vaart, kunt u heerlijk bijkomen in dorpen als Terryglass met lekker eten en Keltische muziek. Dagenlang fantastisch vissen Tijdens de hele vaarvakantie kunt u karper, brasem en andere vissen vangen in de rivier. Beroemde dranken in Ierland De hele wereld kent het beroemde Ierse bier Guiness en de Ierse whiskey. Hoog tijd om ze te proeven. Om die rivierzichten bent u toch op bootvakantie? Vanaf de nabijgelegen bergen en dorpen boven op heuvels, heeft u geweldig uitzicht over de Shannon. Wandel of fiets door oogstrelende omgevingen Het schilderachtige stadje Mountshannon ligt aan de voet van de Sliabh Aughty-bergen naast Woodpark Forest.
  Route suggesties in deze regio Ierland
  Carrick on Shannon en omgeving
  Portumna en omgeving
  Carrick on Shannon - Belturbet of vice versa
  Keltische Route
  De Lough Derg Route