Land

Personen

Wanneer
Aantal Rentaboat sterren

Maximale huurprijs  Stuurpositie: Buiten sturen
€ 
 • ruime keuze
 • persoonlijk
 • betrouwbaar
 • laagste prijs
 • varen zonder vaarbewijs

  Als agent van de grootste verhuurmaatschappijen in Europa heeft RentaBoat het meest veelzijdige, grootste en voordeligste aanbod. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor de meest luxe schepen maar ook voor boten uit het lagere segment en voor de karakteristieke Engelse narrow boats. Het aantal vaargebieden waar u kunt huren neemt nog altijd toe.
  nieuw
  cruise over de Hongaarse rivieren en meren op een NICOLS-boot!
 • ROUTE IERLAND

  Keltische Route

  Portumna naar Carrick-on-Shannon, of vice versa

  Minimaal 7 overnachtingen De golfbaan lonkt. Uw drang om een hengel uit te werpen is allesoverheersend. Kastelen doemen op. De Keltische charme omarmt u!

  Belangrijke steden en dorpen langs uw vaarroute

  Portumna Portumna ligt aan de monding van de Lough Derg en is één van de aantrekkelijkste stadjes van Galway. Het is beroemd vanwege Portumna Castle, ooit bezocht door koning James I en koningin Elizabeth I van Engeland en heeft onderdak geboden aan diverse lords. Banagher Banagher is één en al geschiedenis. Ontdek zelf de schatten uit het verleden van deze vredige en stille gemeente, zoals het oude Castle Clonony. Bezoek de mooie Saint Paul's-kerk in het centrum. Shannonbridge Clonmacnoise Clonmacnoise is een prachtig overblijfsel uit het verleden, verborgen in de natuur. Ontdek dit geweldige klooster, ooit het beroemdste op het eiland, tot het door Athlone werd verwoest. Verken de vele schitterende monumenten zoals het oude klooster, de kathedraalruïnes en de mooie kasteelruïnes. De omgeving is ronduit fantastisch. Athlone Athlone, hoofdstad van de Ierse Midlands Region , is bijzonder gastvrij. Ontdek zelf het prachtig cultureel erfgoed. Sla vooral Athlone Castle niet over. Dit kasteel is speciaal gebouwd om het eiland te verdedigen tegen Frankrijk. Ironisch genoeg heeft niet oorlog, maar een blikseminslag het kasteel in 1967 gedeeltelijk verwoest. Adem de geschiedenis in het bezoekerscentrum en geniet van de prachtige landschappen bij de rivier de Shannon. Lanesborough In het stadje Lanesborough staat een van Longfords oudste centra van het christendom, de Saint-John's kerk, een prachtig bouwwerk dat boven op een oudere, 5e-eeuwse kerk is gebouwd. Tarmonbarry Het gastvrije stadje Tarmonbarry herbergt veel sporen uit het verleden. Ontdek de verborgen 12e-eeuwse abdij bij de kerk of geniet van het uitzicht op de indrukwekkende Carriglas Manor. Als u hier overnacht, kunt u terecht in de talloze pubs en restaurants. Roosky Dit schilderachtige dorp is een belangrijke jachthaven aan de Shannon met veel aantrekkelijke ligplaatsen. U kunt hier heerlijk wandelen en het is een uitgelezen plek voor vissers. Carrick-on-Shannon Carrick-on-Shannon is de grootste plaats in de Ierse county Leitrim. Vanaf de brug van Carrick vangt u een glimp op van de oude kasteelruïnes van Carrick. Neem tijd voor een stop in dit mooie stadje en breng een bezoek aan Saint-Mary's Church. Leer meer over de lokale geschiedenis en cultuur in het kunstcentrum. Waterwegen: Rivier de Shannon. Afstand: 160 km. Sluizen: 5. Vaartijd: 20 Uur. Bruggen: 2. Type sluizen: Automatisch, met smart card (tegen betaling)

  Leuke activiteiten onderweg

  Alles draait om traditie Ontdek de geschiedenis van Athlone, vooral in het Folk Museum. Hier ontdekt u hoe in de 18e eeuw geboerd en geleefd werd. Verken Portumna Castle Een bezoekje aan het kasteel en de ommuurde tuinen werpt u direct terug naar een tijd van aristocratische weelde. Bezoek historisch Lanesborough In dit pittoreske stadje staat St. John’s Church. Op deze locatie heeft al sinds de 5e eeuw een kerk gestaan. Eeuwenoud Clonmacnoise Clonmacnoise, nabij Shannonbridge, is in de zesde eeuw opgericht door monniken. Beleef zelf hoe indrukwekkend deze ruïnes zijn. Het kunstcentrum lonkt naar u Ga in het lieflijke Carrick-on-Shannon naar het Dock Arts Centre dat in een 19e-eeuwse rechtbank is gevestigd. Een herenhuis dat je bijblijft Het in 1837 gebouwde herenhuis Carrigglas Manor in Tarmonbarry is een prachtig voorbeeld van neogotische architectuur. Om die rivierzichten bent u toch op bootvakantie? Vanaf de nabijgelegen bergen en dorpen boven op heuvels, heeft u geweldig uitzicht over de Shannon. Beroemde dranken in Ierland De hele wereld kent het beroemde Ierse bier Guiness en de Ierse whiskey. Hoog tijd om ze te proeven. De prachtige golfbaan van Athlone Breng een bezoek aan deze historische stad en speel een rondje op de flinke golfbaan. Dagenlang fantastisch vissen Tijdens de hele vaarvakantie kunt u karper, brasem en andere vissen vangen in de rivier. Ga heerlijk paardrijden Verken in Banagher te paard de allermooiste plattelandsroutes en kom daarna lekker bij met een Iers biertje in de pub.
  Route suggesties in deze regio Ierland
  Carrick on Shannon en omgeving
  Portumna en omgeving
  Carrick on Shannon - Belturbet of vice versa
  Keltische Route
  De Lough Derg Route