Land

Personen

Wanneer
Aantal Rentaboat sterren

Maximale huurprijs  Stuurpositie: Buiten sturen
€ 
 • ruime keuze
 • persoonlijk
 • betrouwbaar
 • laagste prijs
 • varen zonder vaarbewijs

  Als agent van de grootste verhuurmaatschappijen in Europa heeft RentaBoat het meest veelzijdige, grootste en voordeligste aanbod. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor de meest luxe schepen maar ook voor boten uit het lagere segment en voor de karakteristieke Engelse narrow boats. Het aantal vaargebieden waar u kunt huren neemt nog altijd toe.
  nieuw
  cruise over de Hongaarse rivieren en meren op een NICOLS-boot!
 • ROUTE FRANKRIJK OOST

  Gray naar Fontenoy-le-Château, Enkele reis

  De Vogezen Route

  Minimaal 7 overnachtingen Ontmoet medereizigers bij de prachtige sluizen en werp uw blik over het Vogezen Massief in de verte. Een langzaam en rustig tempo.

  Overzicht De Vogezen Route

  U bevindt zich op de Vogezen Route tijdens een vaarvakantie in Bourgondië. Een heerlijke route van het prachtige Gray in noordelijke richting naar het Vogezen Massief. Een landelijke route met beboste rivieroevers tussen de velden en heuvels. Geniet van een warm middagje vissen in Ray-sur-Saône. Of waag een dansje tijdens het internationale Folkfestival dat iedere augustus plaatsvindt in Port-sur-Saône.

  Uw vaargegevens

  Waterwegen: Canal des Vosges, Rivier de Saône Afstand: 137 km Sluizen: 27 Vaartijd: 30 Uur Type sluizen:  Grande Saône: Automatisch, bediend door een sluiswachter Petite Saône: Automatisch, bediend door een sluiswachter Overige waterwegen: Automatisch, sommige bediend door een sluiswachter

  Belangrijke steden en dorpen langs uw vaarroute

  Gray

  Gray is een levendig stadje met een rijke geschiedenis en interessante monumenten. De meest opvallende zijn de Eglise en het versterkte Château de Baron St. Martin, die nu dienst doet als kunstgalerie en museum.

  Ray-sur-Saône

  Ondanks zijn kleine omvang heeft dit stadje een omvangrijke geschiedenis. U zult zien dat Ray-sur-Saône gedurende de eeuwen zijn karakter behouden heeft. Ontdek het voormalig washuis van het dorp en de prachtige Saint-Annekerk. Het kolossale Ray-sur-Saônekasteel domineert het dal en is open voor publiek.

  Scey-sur-Saône

  Scey-sur-Saône, met zijn grote torenhuizen en vele sporen uit het verleden, heet u welkom. Breng een bezoek aan de prachtige 18e-eeuwse kerk en wandel over de oevers van het Saint-Albinkanaal. Het kasteel Scey-sur-Saône is niet open voor publiek maar blijft indrukwekkend om te zien. Port-sur-Saône Het pittoreske en gastvrije stadje Port-sur-Saône heeft veel te bieden. Breng een bezoek aan een oude 18e-eeuwse kerk en ontdek de charmante erfenis van de 16e eeuw. Sla ook de magnifieke 18e-eeuwse brug niet over: met zijn dertien bogen overspant hij de hele Saône en biedt prachtige uitzichten over het landschap.

  Jussey

  Jussey is een klein, vredig stadje met veel interessante gebouwen zoals de Saint-Pierrekerk. Maak een ontspannende wandeling en geniet van de kronkelige straatjes en de rust.

  Ormoy

  Ormoy is een bescheiden, landelijk stadje met een rustige en serene sfeer. Het landschap rondom de stad is gewoonweg wonderschoon. U kunt hier heerlijk rondlopen en ontspannen.

  Corre

  Corre is een klein en stil dorp, maar dat is niet altijd zo geweest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Corre het regionale hoofdkwartier van het verzet. Hier maakten heel veel Franse patriotten hun plannen, waarvan velen werden gevangen en geëxecuteerd. Corre heeft een monument en een museum aan hen gewijd.

  Fontenoy-le-Château

  Fontenoy-le-Château heeft een interessante geschiedenis, dus neem zeker een kijkje in het museum en de vele kerken. Verken de oude geplaveide straten en stegen waar de klok stil lijkt te staan, de Tour des Lombards en de oude kasteelruïnes. Leuke activiteiten onderweg…   Bezoek alle bezienswaardigheden van het mooie Gray In Gray vindt u naast restaurants, galerijen, winkels en een museum ook de vestiging Baron St. Martin Château. Volg een rondleiding door historische glasfabrieken Fiets van Corre naar de 15e-eeuwse glasfabrieken in Passavant-la-Rochère, de oudste van heel Frankrijk. In Rupt-sur-Saône … Het vestingwerk stamt nog uit de 12e eeuw. Deze stad was in de middeleeuwen een militaire buitenpost. Verlies de tijd uit het oog in romantische cafés U komt pas helemaal tot rust in één van de eethuisjes aan de waterkant van Gray, Corre of Confiandey. Laat u verleiden door de geweldige vismogelijkheden Snoek, snoekbaars, forel en brasem gedijen uitstekend in de rivier bij het serene dorp Ray-sur-Saône. Bezoek een klompenfabriek Neem eens een kijkje bij de klompenmakerij in Seveux. De ambachtelijk gemaakte houten klompen in Franche-Comté-stijl zijn erg mooi. Adem diep in bij Fontenoy-le-Château Meer eens aan bij het groene, prachtig behouden woud bij Fontenoy. Dompel u onder in de zuivere stilte.
  Route suggesties in deze regio Frankrijk Oost
  Auxerre en het noordelijk deel van het kanaal du Nivernais.
  Pontailler sur Saône, «Het groene en blauwe land»
  Gray en omgeving
  Branges en omgeving
  Branges naar Gray, Enkele reis
  Enkele reis in het noordelijk deel van het kanaal du Nivernais.
  Gray naar Fontenoy-le-Château, Enkele reis
  Briare en omgeving
  Decize en omgeving
  Tannay Heen en terug, via Châtel-Censoir en Corbigny
  St.Jean de Losne en omgeving
  Fontenoy le Chateau en omgeving
  De Saone enkele reis St.Jean de Losne - Fontenoy le Chateau of vice versa
  Loire, enkele reis Decize - Briar of vice versa